%PM, %03 %553 %2021 %14:%aug

Nautische Boekenmarkt Maassluis zaterdag 4 en zondag 5 september 2021

IMG 2133Op zaterdag 4 september, van 10.00 – 16.30 uur en zondag 5 september, van 12.00 - 16.30 uur, wordt een boekenmarkt met sleepvaart- en andere maritieme boeken gehouden door en in het Nationaal Sleepvaart Museum. Deze markt wordt herhaald op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, zelfde tijd.

Naast antiquarische boeken zoals S.O.S. Sleepboten op station van J. van der Hidde over het bergen van schepen in de jaren 20 en 30 zijn er naslagwerken over Nederlandse sleepvaartbedrijven en sleepvaartromans te koop. Ook ingebonden jaargangen en tijdschriften van Lekko, de Beting, de Sleeptros of de Blauwe Wimpel zijn er. Fotoliefhebbers vinden vast een foto van hun favoriete zee of binnenvaartsleepboot in de lijst met honderden titels. Op de website nationaalsleepvaartmuseum.nl is deze lijst met beschikbare boeken te vinden: klik Aanbieding tweedehands boeken - Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis.

De boeken zijn afkomstig uit de bibliotheek van het museum of verkregen uit donaties van gevers van mensen die het Nationaal Sleepvaart Museum een warm hart toedragen. Mensen die voor hun sleepvaartboeken een goede bestemming zoeken kunnen die tijdens de boekenmarkt aan het museum doneren. Wij zijn er blij mee.

Het Museum is tevens open voor een bezoek aan de wisseltentoonstelling over de verrichtingen van de Nederlandse slepers tijdens de Tweede Wereldoorlog en de vaste tentoonstelling met veel modellen van zee- en havensleepboten en voorwerpen en apparaten die in de sleepvaart werden gebruikt.

Tot ziens op de boekenmarkt!

• Nautische Boekenmarkt Maassluis zaterdag 4 en zondag 5 september 2021

Op zaterdag 4 september, van 10.00 – 16.30 uur en zondag 5 september, van 12.00 - 16.30 uur, wordt een boekenmarkt met sleepvaart- en andere maritieme boeken gehouden door en in het Nationaal Sleepvaart Museum. Deze markt wordt herhaald op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, zelfde tijd. Naast antiquarische boeken zoals S.O.S. Sleepboten op station van J. van der Hidde over het bergen van schepen in de jaren 20…
alle evenementen