dinsdag, 05 maart 2019 11:31

8 juni 2019 in Maassluis: De dag van de Zeesleepvaart 2019 viert 250 jaar aan jubilea!


dag van de zeesleepvaart11

dag van de zeesleepvaart 2019De tweejaarlijkse Dag van de Zeesleepvaart in Maassluis vond dit jaar 2019 op zaterdag 8 juni plaats en vierde tevens maar liefst 250 jaar aan jubilea. Zo bestaat de Hudson 80 jaar, de Rigel van het Zeekadettenkorps Maassluis 70 jaar, de Elbe 60 jaar en het Nationaal Sleepvaart Museum 40 jaar.

In de buitenhaven zijn alle historische schepen​, ​aangesloten bij Sleepboothaven Maassluis​, tijdens de Dag van de Zeesleepvaart van dichtbij te bewonderen. Maar ook onze goede buur de Rigel en diverse gastschepen van buiten de stad zijn aanwezig. Een aantal schepen zullen worden ingezet voor rondvaarten.
 
Helaas ging een gedeelte van het middagprogramma tengevolge van de harde wind niet door. Onder andere de nautische markt en de optredens van de shanty-koren moesten helaas worden afgelast. Het programma en werd gepubliceerd op www.sleepboothaven.nl​ en sociale media. De kaartverkoop voor de rondvaarten is reeds gestart in april. 
 
20170520 Dag van de Zeesleepvaart Maassluis MedRes 002 2Als feestelijke afsluiting vond om 17.00 uur traditioneel een vlootschouw plaats. Deze ging gelukkig wel door en werd zelfs opgeleukt door een doorbrekende zon. Alle deelnemende schepen van de Dag van de Zeesleepvaart verzamelden zich op de Nieuwe Waterweg en voeren in een stoet aan de havenmonding van Maassluis voorbij zodat toeschouwers vanaf de kant een prachtig zicht hadden.

De deelnemende sleepboten waren onder andere: Pegasus, Bremen Fighter, Steenbank, Varnebank, Marksman, een nieuwbouw van Damen, Elbe, Holland en Mehari. Ook de ex loodsboot Rigel van de Seascouts Maassluis was van de partij, getrokken door de RT Borkum. Helaas konden de Furie, de Tonijn, de Bruinvisch en de Hudson niet deelnemen, omdat dit door de harde wind niet verantwoord was en bovendien de Koepaardbrug niet open ging om deze schepen door te laten, 

sd shark4 dag van de zeesleepvaartHoud onz​e website www.sleepboothaven.nl​, Facebook (​www.facebook.com/sleepboothaven​) en Twitter (​www.twitter.com/sleepboothaven​) in de gaten voor meer informatie over de Dag van de Zeesleepvaart op de oneven jaren en de vaardagen in de even jaartallen.

Voor een impressie van de vlootschouw kunt u onderstaande link aanklikken:

https://youtu.be/FyAoN8witlk