woensdag, 10 oktober 2018 01:00

Intocht St. Nicolaas in Maassluis op zaterdag 17 november 2018

foto Reinier van de Wetering, Maassluis foto Reinier van de Wetering, Maassluis


In 2018 vindt weer de intocht van Sint Nicolaas plaats in het Zuidhollandse Maassluis, een stad met een rijk en trots maritiem verleden. Op zaterdag 17 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten de prachtige haven van Maassluis binnen, waarna burgemeester Edo Haan hem op de Stadhuiskade achter het sleepvaartmuseum van harte welkom zal heten.

Zij komen met enkele prachtige oude schepen, zoals de FURIE, voor deze gelegenheid als SPANJE herdoopt.

In 2016 toen de landelijke intocht in Maassluis werd gehouden, keken ruim twee miljoen mensen live mee hoe Sinterklaas voet aan wal zet op de Stadhuiskade. De intocht van Sinterklaas in Maassluis werd een groot spektakel en een waanzinnig leuk kinderfeest met Maassluis als het 'cadeautje' voor Sinterklaas.

Logo Maassluis in een cadeautje!Burgemeester Edo Haan was vereerd en blij dat Sinterklaas toen had gekozen voor Maassluis, de stad die zo mooi gelegen is aan de Nieuwe Waterweg. "Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen!" En ook Sinterklaas verheugde zich zeer op zijn aankomst in Maassluis, zo werd vooraf al vernomen vanuit Madrid.

intocht-maassluis-trekt-20-000-bezoekers-961x621Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Maassluis in 2016 werd georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Ook dit jaar verzorgde Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, stond haar op de kade bij. De NTR deed verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 12 november op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl was de intocht met gebarentolk te volgen.