dinsdag, 23 december 2014 14:35

Boek "tugs in camera"

| |

De Engelse uitgeverij "Coastal Shipping Publications" heeft onlangs het boek "Tugs in Camera", geschreven door Dominic en Bernard McCall, uitgebracht. Veel mensen zijn geinteresseerd in schepen in het algemeen, maar ook velen zijn geinteresseerd in specifieke schepen of scheepstypen, zoals oorlogsschepen of cruiseschepen. Ook sleepboten mogen zich verheugen in een grote schare enthousiaste volgers. Ook veel modelbouwers en -gebruikers hebben grote belangstelling voor sleepboten.

\r\n

In dit fascinerende boek hebben de schrijvers de ongewone beslissing genomen een serie foto's te presenteren, grotendeels in portrait formaat, anders dus dan het meer gebruikelijke landscape formaat in de meeste albums. Om esthetische redenen lenen juist sleepbootopnamen zich uitstekend voor dit formaat. Niet alle sleepvaart betreft scheepsassistentie. Sleepboten worden voor allerlei sleepvaarttaken ingezet, zoals (duw)bakken, kranen en andere drijvende objecten. Zij worden ook gebruikt ter ondersteuning van een groot scala van civiele (water)bouwprojecten. De foto's in dit boek gaan over vrijwel alle typen sleepboten. De opnamen gaan vergezeld van een gedetailleerde historiebeschrijving van iedere sleepboot en tonen tevens dat de sleepvaartbranche volop in beweging is gezien de constante stroom overnames en fusies tussen de rederijen. Dit boek zal alle shiplovers aanspreken, aldus de uitgever.

\r\n

"Tugs in Camera" (ISBN 978-1-902953-67-0) is een boek met harde kaft in A4 formaat, en bevat 96 bladzijdenpages, rijkelijk geillustreerd. Het kost £19.50, exclusief verzendkosten (£3 extra voor post in de EU). Het is verkrijgbaar in de Engelse boekhandel, maar kan ook rechtstreeks besteld worden bij de uitgever: Coastal Shipping, 400 Nore Road, Portishead, Bristol BS20 8EZ, UK. Tel/Fax: +44(0)1275.846178, www.coastalshipping.co.uk , e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

\r\n