woensdag, 20 augustus 2014 20:13

Een juweel van een blad: Nieuwe Waterweg

Blad Nieuwe Waterweg1Gaat u wel eens uitwaaien in Hoek van Holland, en fietsen we vanuit Westland niet graag een rondje Maassluis/Hoek van Holland, Landtong Rozenburg met de ferry? Of pakt u de rondvaartboot bij de Maeslantkering? Water en schepen, dat trekt altijd.

\r\n

Blad "nieuwe waterweg" is het album voor Hoekenezen en Westlanders, Rotterdammers en Wereldburgers die van zee, wind en schepen houden. Met wetenswaardigheden en tips maar vooral véééél foto's. Dit album speelt zich af tussen Noorderpier en Landtong, tussen Maasvlakte en Stormvloedkering.

\r\n

Een fotoboekje met toelichting bij wat we onderweg tegenkomen: containerreuzen en olietankers, kranenschepen. Het werk van loodsen, de roeiers en de sleepboten, de ontwikkelingen op de Tweede Maasvlakte, en vergeet de zeehondjes niet. Het staat allemaal kort en helder beschreven naast een schat aan schitterende foto's.

\r\n

Noot: de makers hebben aan de eventuele opbrengst uit "nieuwe waterweg" ook twee goede doelen verbonden. Met "nieuwe waterweg" steunen ze het onderzoek van prof. Marjo van der Knaap die met het onderzoeksteam in het AMC waarin hun zoon zijn stage loopt, onderzoek doet naar witte-stof-ziekte bij kinderen (Hersenstichting). Op verzoek van hun dochter gaat een evengroot deel naar kindjes en hun families die vechten tegen neuroblastoom, kanker bij kinderen. Momenteel is dat o.a. kanjer Femke.

\r\n

"nieuwe waterweg" is verkrijgbaar bij o.a. Bruna Monster, Primera 's Gravenzande, Bruna en the Read Shop Hoek van Holland en Rozenburg, VVV Maassluis, VVV Naaldwijk en Bruna Rockanje alsook in het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis. Altijd voor 3,50 euro.