vrijdag, 30 mei 2014 23:24

Svitzer start sleepdienst in de haven van Rotterdam

Svitzer in RotterdamVanaf 1 juni zal SVITZER in Europa's grootste haven Rotterdam operationeel zijn. De activiteiten zullen in het hart van de Maasvlakte plaatsvinden om aldaar hun belangrijkste klanten te kunnen bedienen. Deze activiteiten zullen een 100% Svitzer operatie zijn.

\r\n

Peter Rondhuis, Managing Director continentaal Europa, is enthousiast over dit nieuwe avontuur: "De operatie in Rotterdam is volledig in overeenstemming met onze ambitie om in Europa uit te breiden op basis van de wensen van onze clienten. Als wereldwijde marktleider in slepen is het uniek voor SVITZER haar activiteiten te starten in de drukste haven in Europa. Met de opening van Maasvlakte II zien we een zonnige toekomst voor Rotterdam. Graag willen we hier deel van uitmaken en met de blik op de toekomst gericht samenwerken met alle belanghebbenden in de haven. Met onze huidige klanten hebben we een sterke basis voor onze activiteiten en kunnen we onze diensten aanbieden aan een breed scala van bedrijven die actief zijn in de haven van Rotterdam."

\r\n

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa met een totale verwerkingscapaciteit van meer dan 440 miljoen ton lading in 2013. (Persbericht Svitzer; foto Jan Oosterboer)