Nationaal Sleepvaart Museum schrijft LEGO®-wedstrijd uit!

Vanaf 2 juni 2018 vindt in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis een tentoonstelling plaats van modellen van sleepboten, gebouwd met LEGO® of soortgelijke bouwblokjes. Waar modelbootbouwers traditioneel aan de slag gaan met hout en lijm is in de afgelopen decennia het bouwen met plastic bouwblokjes, zoals die van LEGO®, aan een gestage opmars begonnen. Het namaken van allerhande objecten met plastic bouwblokjes wordt sowieso steeds populairder en er zijn al heuse verenigingen van zogenaamde AFOL’s (Adult Fans of LEGO). Diverse rederijen hebben inmiddels de gewoonte om van hun schepen speciale bouwsets te laten ontwerpen of om een fraai LEGO-model van hun schepen in hun kantoren tentoon te stellen. 

TRITON Iskes lego KorstanjeReden genoeg voor het Sleepvaartmuseum om, van 2 juni tot en met 23 september 2018, een wisseltentoonstelling in te richten, geheel gewijd aan modellen van sleepboten gemaakt van LEGO® of andere bouwblokjes.

Maar het interessante komt nog: In de aanloop naar of tijdens de wisseltentoonstelling kunnen jonge en volwassen legobouwers ook zelf aan de slag om een schip te bouwen. Inspiratie kan worden opgedaan op internet of op onze tentoonstelling met de vele fraaie tentoongestelde legoschepen. Ter gelegenheid van deze expositie schrijft het museum namelijk een wedstrijd uit. Wie maakt het mooiste zelfontworpen model van een sleepboot, duwboot, bevoorradingsschip of bergingsvaartuig?

De wedstrijd kent drie leeftijdscategorieën: 0 t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. Gelijkenissen met bestaande schepen zijn toegestaan maar originaliteit wordt op prijs gesteld. De winnende modellen krijgen een ereplaats op de tentoonstelling en natuurlijk worden de beste inzendingen ook met diverse prijzen beloond. Op basis van de ingezonden foto’s van de modellen zal de jury de winnaars bepalen. 
 
Aanmelden kan tot en met 10 mei 2018 door het downloaden (zie onderaan de pagina), invullen en inzenden van het aanmeldingsformulier met uw foto’s naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de details van de actie vindt u hier tevens het wedstrijdreglement.

Voor degenen die hiermee aan de slag willen, vermelden wij nog dat in verband met de beschikbare vitrinematen het bouwmodel een maximale lengte mag hebben van 55 cm lang en 20 cm breed. De foto's hebben het formaat van ongeveer 2500 x 1600 pixels en 1 MB in een gangbaar bestandstype, zoals JPEG.
 
Deze expositie en wedstrijd worden onafhankelijk van Lego Nederland B.V. georganiseerd.
 
Voor nadere informatie omtrent de wisseltentoonstelling kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 010 – 5912474 of Maarten Helwig, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-33008733