Wereldhavendagen Rotterdam in september

\r\n

De Wereldhavendagen te Rotterdam, die in 2016 plaatsvonden op vrijdag t/m zondag 2 t/m 4 september, zijn het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en geven iedereen de kans een kijkje achter de schermen te nemen van de grootste haven van Europa. Het driedaagse evenement wordt in 2016 voor de 39e keer georganiseerd.

Thema 2016 was:

ROTTERDAM, THE SMARTEST PORT

\r\n

Ieder eerste weekend van september staat Rotterdam geheel in het teken van de haven. Hierbij gaat het om het verstevigen van de band tussen haven en stad. Het grootste evenement van het weekend zijn de Wereldhavendagen met scheepsbezoeken, demonstraties en excursies op en om het water en een show op zaterdag met spectaculair vuurwerk.

Achter gesloten deuren
Het thema was in 2016 'The smartest port'. Je kreeg dan ook de kans om kennis te maken met de vele innovaties in de Rotterdamse haven. Daarnaast kreeg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende (haven) bedrijven. Een unieke kans om op plekken te komen waar je normaal gesproken nooit zou belanden.

Activiteiten
Op het evenemententerrein, het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de deelnemende bedrijven en entertainment elkaar af. Van muziek en theater tot een hapje en een drankje, alles is aanwezig om van een bezoek aan de Wereldhavendagen een compleet weekend uit te maken. Met name de zaterdagavondshow is uitgegroeid tot een onderdeel waarvoor mensen van heinde en verre naar Rotterdam afreizen.

Thema 2015:
Alles begint met een droom. Een succesvolle onderneming, die prachtbaan, het initiatief dat de wereld doet veranderen. Het begint altijd met een droom. Een visioen van wat zou kunnen zijn. Dromen vormen de vonk van onze vooruitgang en ontwikkeling. De Rotterdamse haven draait om het voeden én realiseren van dromen. Wat in het jaar 1270 zelf begonnen is als droom – we kunnen méér doen met die nieuwe dam in de Rotte – is uitgegroeid tot een plek waar ambitie, visie en de mogelijkheden om deze waar te maken bij elkaar komen. Hoe groot of klein dan ook. Van het oplossen van globale milieuvraagstukken tot het vinden van jouw droombaan.
Maak kennis met de vele dromen in de Rotterdamse haven. Oude dromen die inmiddels zijn waargemaakt en nieuwe dromen vol beloften voor de toekomst. Ontdek er je eigen droom, en wie weet waar dat toe zal leiden! Wat je ook droomt, in Rotterdam kun je er werkelijkheid van maken. Make it happen!

Nationaal Sleepvaart Museum en de Stichting Sleepboothaven op de havendagen

\r\n

De Stichting Sleepboothaven Maassluis, waar het Nationaal Sleepvaart Museum deel van uitmaakt is ieder jaar op de Havendagen aanwezig met historische schepen en een promotiestand. De Stichting Sleepboothaven Maassluis promotiekraam staat normaliter aan de Leuvehaven (tussen het Havenmuseum en het Scheepvaartmuseum) alwaar boeken, foto's en allerlei sleepvaartgerelateerde zaken te koop worden aangeboden.

\r\n

Voor meer informatie over de havendagen: http://wereldhavendagen.nl/