zaterdag, 11 februari 2017 15:53

Dag van de Zeesleepvaart in mei 2017

||| |||

maassluis vlootschouwouw-354aOm de twee a drie jaar wordt in Maassluis in de haven en op de rivier een spectaculaire vlootschouw georganiseerd door de Stichting Sleepboothaven Maassluis. Dit jaar zal deze weer plaatsvinden, en wel op 20 mei 2017. Zet deze datum alvast in uw agenda.

Tijdens de Dag van de Zeesleepvaart staat de historie van de Nederlandse sleepvaart centraal. Veel gerestaureerde slepers zijn tijdens dit gezellige evenement te bezoeken en je kan zelfs meevaren op schepen. Ook op de kade zijn er veel activiteiten te beleven die allemaal in het kader staan van de scheepvaart.

Naarmate de datum dichterbij komt maken we meer bekend over het programma en de activiteiten.

De laatste show vond plaats op vrijdag 16 mei 2014. Het was toen ook precies 400 jaar geleden dat de separatieakte werd getekend door Maassluis en Maasland. Maassluis werd toen onafhankelijk.

Dat werd groots gevierd in het weekend van 16 en 17 mei, een feest met een sterk nautisch karakter!

Op zaterdag 17 mei  was er een grote nautische markt in Maassluis met oude ambachten , shanty koren, demonstraties etc.

's Middags om 16.00 uur vond als hoogtepunt van de dag een grootse spectaculaire vlootschouw plaats op de Nieuwe Waterweg waaraan historische en moderne (sleep)boten deelnamen. Een evenement dat u niet mocht missen !

Zowel oude als de modernste, kleinste en de grootste sleepboten (tot wel 25.000 pk) waren toen te bewonderen in volle actie.

Ook kon op diverse sleepboten worden meegevaren.