Museumwinkel

DSC 0008[1]

 

In het museum is een winkel aanwezig. Deze bevindt zich direct na de ingang van het museum. Wanneer u interesse heeft in één van de artikelen kunt u terecht bij de suppoost achter de balie. Het assortiment in de winkel bestaat uit video's, posters, modelbouw, bouwplaten, koperwerk, boeken en foto's. Voor iedereen wat wils zoals u kunt zien. De meeste producten kunnen direct meegenomen worden. Voor sommige artikelen geldt echter een levertijd. De prijzen variëren van € 1,00 tot € 50,00 en zijn vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
U kunt ook telefonisch (010-5912474) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) bestellen. Houdt u rekening met verzendkosten.
Momenteel zijn de volgende boeken exclusief in de aanbieding:

 

            - 40 jaar ITC van € 2,95 voor € 1,95

            - Memorabele Weltevredens van € 22,95 voor € 19,95 

            - Zeesleper Elbe van € 31,50 voor € 28,50 

            - Zeesleper Thames van € 31,50 voor € 28,50 

            - Maritieme verjaardagskalender van € 9,95 voor € 7,50

 

Overige boeken:                                       

  • De Smit-Lloyd Story € 9,95 (uitverkocht)
  • S.O.S. in de Wielingen € 22,50

Voor een korte beschrijving van de inhoud van deze boeken, zie verder op deze pagina.

Voorts nog verkrijgbaar:
Haven- en schepenfotografie € 22.50
Lichtelijk gesplitst € 11.50
On the rocks € 24.95
Scheepswerf Damen 75 jaar € 7.95
Tentoonstellingswijzer € 0.50

Momenteel zijn de volgende litho's exclusief in de aanbieding:

  • Sleper op de Maas van € 4,95 voor € 2,95
  • Ebro € 4,95
  • Holland € 4,95
  • Titan € 4,95
  • Amsterdam € 4,95
  • Limburg € 4,95
  • Tempest € 4,95
  • Vier Zwarte Zeeën van € 4,95 voor € 2,95

Korte boekbeschrijvingen:

De Smit-Lloyd Story: Anywhere. Anytime. Anyway

In 1964 werd Smit-Lloyd opgde smit lloyd storyericht voor de exploitatie van platformbevoorradingsschepen voor de offshore.
De toenmalige joint venture beschikte aanvankelijk over slechts enkele schepen.
Maar daar kwam echter snel verandering in, en de vloot van Smit-Lloyd groeide in korte tijd uit tot een van de grootste ter wereld.
De bevoorradingsschepen van Smit-Lloyd voeren over alle wereldzeeën en hadden een grote naamsbekendheid en reputatie.
Mede doordat het varen met deze schepen een speciale kundigheden vereiste omdat men onder en bij booreilanden in moeilijke omstandigheden als het ware op de vierkante centimeter moest kunnen manoeuvreren.
In de hoogtijdagen was Smit-Lloyd dan ook een bedrijf waar iedereen trots op was.
Ze nam binnen het Smitconcern een bijzondere plek in, waar teamspirit en hart voor de zaak vanzelfsprekende begrippen waren.
Bovendien een plek om een mooie carrière op te bouwen. De rederij zou tot 1996 bestaan.

Nico Ouwehand geeft met dit rijk geillustreerde boek (272 pagina's geheel in full colour), met veel nooit gepubliceerd fotomateriaal en talloze tekeningen, een brede kijk op de historie van dit bedrijf.
Een zeer compleet boek over een deel van de Smit-dynastie op het water, die inmiddels al wel buiten de naam SMIT opereert.
Prachtig kijk- en leesboek om de trots van Nederland ten aanzien van de offshore activiteiten eens helemaal op een rij te zien.
Vele van die oerdegelijke Nederlandse vaartuigen zijn nog actief, ook dat wordt belicht in dit boek.
Kortom een compleet boek over een niet vergeten Nederlandse rederij.

De Smit-Lloyd Story Anywhere, Anytime, Anyway
ISBN 978-90-8616-041-9
formaat 210 x 270 mm,
272 pagina's, gebonden, rijk geïllustreerd, full colour
Auteur: Nico J. Ouwehand
Lanasta

 

Zeesleper Elbe (Van woeste zeeën naar rustiger vaarwater)

De zeesleezeesleper elbepboot Elbe is een bijzonder schip.
Uniek is dat één schip in haar 50-jarig bestaan zoveel imponerende belevenissen en avonturen meemaakt... en het overleeft.
Ze werd gebouwd in 1959, juist in een tijd waarin grote vraag ontstond naar zwaardere zeeslepers.
Dit had onder andere te maken met de opkomst van grote objecten zoals mammoettankers en boorplatforms, die over de gehele wereld versleept moesten worden.
Daar was vermogen voor nodig, veel vermogen.
De Elbe met in eerste instantie haar 4000 pk voldeed aan deze eis.

Ze heeft in dienst van L. Smit & Co's Internationale Sleepdienst veel grote en grootse opdrachten tot een goed einde gebracht.
Eind jaren zeventig werd de zeesleper in opdracht van de Amerikaanse Association of Maryland Pilots verbouwd tot loodsboot.
Daarna werd ze in 1985 werd aangekocht door de milieuorganisatie Greenpeace die haar wereldwijd inzette bij vele acties.

Uiteindelijk zou het schip in 2002 worden overgedragen voor restauratie tot museumschip.
Een ingrijpende metamorfose die gepaard ging met de nodige tegenslagen.
Tegenwoordig is de Elbe het vlaggenschip van de Sleepboothaven Maassluis en eigendom van de Stichting Maritieme Collecties Rijnmond.

ISBN: 978-90-8616-084-6
Taal: NL
Formaat: 210 x 270 mm
Aantal pagina's: 176
Bindwijze: gebonden
Opmerkingen: In kleur

Zeesleper Thames in de Tweede Wereldoorlog

Bijna 70 jaar na de Tweede Werzeesleper thames in wo2eldoorlog wordt de geschiedenis van de sleepboot Thames in de vijf oorlogsjaren in boekvorm uitgegeven.
Vele schepelingen waren in de jaren 40-45 betrokken bij onder meer de konvooivaart.
Het was een harde en zware tijd, als men het er al levend afbracht.
Dat gold ook voor de bemanningen van de Nederlandse sleepboten die bij het uitbreken van de oorlog buiten Nederland waren.
De schepen kwamen al snel onder het bewind van de Britse Admiraliteit.
Onder meer kregen deze slepers de opdracht getorpedeerde of op andere wijze beschadigde schepen en hun opvarenden die in nood verkeerden, in veiligheid te brengen.
Eén van die sleepboten was de nog bijna nieuwe Thames van Smit & Co. Eerste stuurman op de Thames was leendert Westdijk sr Over zijn ervaringen in de oorlog heeft hij vrijwel nooit gesproken en zijn oudste zoon, leendert jr .. heeft deze onbekendheid trachten op te lossen.
Hij is daar jaren mee bezig geweest, mede omdat veel documenten pas na lange tijd door de Engelse overheid werden vrijgegeven.Eerste machinist van de Thames, Cornelis Flikweert, heeft een persoonlijk dagboek bijgehouden waarin hij vele gebeurtenissen heeft vastgelegd.v Dat was een bron voor veel informatie.
Daarnaast heeft ook het Nationaal Sleepvaart Museum veel informatie en foto's aangedragen. Toen leen Westdijk jr., die ook als gezagvoerder bij Smit heeft gevaren, zijn chronologische rapportage gereed had, ontstond het idee dit als boek uit te geven.
Zijn verhaal moest worden geredigeerd en waar nodig herschreven.
Dat is gedaan door Pieter Spits in samenwerking met Rien van Felius.
Het boek "Zeesleper Thames in de Tweede Wereldoorlog" geeft een duidelijk beeld van de omstandigheden waaronder werd gevaren en het belangrijke werk dat door de Thamesbemanning is gedaan.
Onder grote spanning hebben ze assistenties verleend en bergingen verricht.
Aanvankelijk in de Western Approaches, het zeegebied ten westen van Engeland, vervolgens is vanuit Gibraltar geopereerd en daarna aan de oostkust van Afrika.
In 1943 is een grote reis gemaakt over het zuidelijk halfrond met een in twee delen gesplitst droogdok, van Montevideo naar Dakar De Roode Zee (een jaar daarna met man en muis vergaan) sleepte het andere deel.
De Thames werd vervolgens gestationeerd in Freetown, klimatologisch gezien niet bepaald een 'place to be' Nadien is de Thames teruggekeerd naar Engeland om mede te worden ingezet voor de Operatie Overlord, de invasie van Normandië in juni 1944.
Pas in juli 1945 keerde de Thames behouden terug in Maassluis.
Het boek eindigt met de persoonlijke herinneringen die Leen Westdijk jr en Jo Flikweert aan deze thuiskomst hebben bewaard

 

Zeesleper Thames
148 pagina's, 210 x 270 gebonden Rijk gelliustreerd, deels in kleur
ISBN 978-90-8616-104-1

Memorabele Weltevredens

Een boek over een zeevarmemorabele weltevredensende familie door de eeuwen heen. Over meer dan 30 zeevarenden en hun opmerkelijke prestaties en belevenissen.
Het gaat hier om de familie Weltevre(e)de(n) die o.a. in het verre verleden een kaper kende die het na een schipbreuk op de kust van Korea tot adviseur van de koning van Korea bracht.
Of de broers Arie en Benjamin Christiaan Weltevrede(n) die in de tweede helft van de negentiende eeuw deelnamen aan riskante reddingsoperaties bij gestrande schepen. Zij werden hiervoor meermalen onderscheiden.
Maar ook de belevenissen van de twee neven die na 1920 kapitein werden op verschillende zeeslepers van L. Smit & Co. De oudste, Benjamin Christiaan Weltevrede, bijgenaamd Blinde Ben overleefde ternauwernood de ramp met de "Schelde" in 1925 en de stranding met de "Witte Zee" in 1940. Hij versleepte o.a. het Singaporedok en het Wellingtondok die tot de meest riskante ondernemingen in de geschiedenis van de sleepvaart werden gerekend. Zijn jongere neef Benjamin Christiaan Weltevreden, bijgenaamd Ome Ben werd een van de bekendste en meest onderscheiden sleepbootkapiteins van Nederland.
Dit vooral dankzij zijn prestaties tijdens de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de sleepboot "Hudson". Zonder overdrijving kan gesproken worden van "Memorabele Weltevredens".

 

Schilders aan de Nieuwe Waterweg

 

Schilders aan de Nieuwe waterwegUniek boek over Hoek van Holland: Schilders aan de Nieuwe Waterweg -150 jaar Hoek van Holland

Niet iedereen weet dat er in Hoek van Holland en in de omgeving van de Nieuwe Waterweg de prachtigste schilderijen zijn gemaakt. Grote kunstenaars als Boudin, Dommelshuizen, Jongkind, Van Mastenbroek en Mesdag lieten zich er inspireren. En ook hedendaagse schilders en tekenaars leggen de speciale sfeer vast van schepen, water en strand, van natuur en bedrijvigheid. Voor het eerst zijn deze kunstwerken samengebracht in een boek: 'Schilders aan de Nieuwe Waterweg, 150 jaar Hoek van Holland'. Het is een prachtige uitgave geworden met full colour reproducties van 240 kunstwerken. Tegelijkertijd beschrijft het boek de wordingsgeschiedenis van Hoek van Holland. Een geschiedenis die nauw verbonden is met de aanleg van de Nieuwe Waterweg, nu 150 jaar geleden.

Het boek is geschreven door Maarten van der Schaft en Martha Vollering. Zij onderzochten talloze collecties en archieven om de mooiste kunstwerken te verzamelen en historische feiten op te diepen. Ruim 40 musea in binnen- en buitenland hebben hun afbeeldingen voor dit boek beschikbaar gesteld.

ISBN 978-90-73930-38-4
Meer informatie op: http://waterwegschilders.blogspot.nl.

 

S.O.S. – in de Wielingen, Scheepscalamiteiten in het Vlaamse kustgebied

 

sos in de wielingenSchrijver: Cor Heijkoop
Uitgever: drukkerij Durenkamp

Maritiem schrijver Cor Heijkoop sluit met S.O.S. – in de Wielingen, Scheepscalamiteiten in het Vlaamse kustgebied, zijn boekenreeks over scheepsrampen in het Scheldegebied af. In zijn nieuwste boek richt hij de aandacht op de Wielingen.
In het boek komen kapiteins, loodsen en hulpverleners persoonlijk aan het woord via de vele getuigenverklaringen en -verslagen. Daardoor is S.O.S. – in de Wielingen meer dan zomaar een geschiedenisboek geworden. Het is of je er zelf bij bent geweest.

formaat 21 x 28 cm
144 pagina's, volledig in full colour uitgevoerd, hard omslag
meer dan 160 bijzondere foto's en kaarten.
ISBN/EAN: 978-94-91528-04-0

 

 

 

 

 

BOUWPLATEN Prijs in €
   
ELBE/CLYDE/PIETER bouwplaat       4,95
HERCULES/HUDSON bouwplaat       4,95
IEVOLI BLACK bouwplaat       4,95
PHOENIX bouwplaat       4,95
   
DIVERSE VOORWERPEN  
   
BALPEN 35 JAAR NSM       0,95
BALPEN 35 JAAR NSM (2 stuks)       1,50
BELKOORD KLEIN       1,00
BELKOORD KLEIN (2 stuks)       1,50
BIERGLAS HUDSON       3,50
BIERGLAS HUDSON (3 STUKS)      10,00
DUBBELBLOK GROOT       7,75
DUBBELBLOK KLEIN       6,50
FLOATING BALL sleutelhanger       3,60
HANDKOMPAS       2,50
KNOPENLIJST       5,95
MAGNEET PIRAAT       1,00
MAGNETISCHE REDDINGSBOEI       1,00
MAGNETISCHE VUURTOREN       1,00
MAGNEET EBRO / ZWARTEZEE       2,60
MAGNEET EBRO / ZWARTEZEE (2 stuks)       5,00
MAGNEET EBRO / ZWARTEZEE (4 stuks)       9,00
MAGNEET TITAN / HOLLAND       2,60
MAGNEET TITAN / HOLLAND (2 stuks)       5,00
MAGNEET TITAN / HOLLAND (4 stuks)       9,00
MOK FURIE/HUDSON       4,00
MOK SVITZER       2,95
NOTE BOEK NSM 35 JAAR       2,20
NSM embleem       1,50
POLO'S NSM      10,00
POLO'S SLEEPBOOT HAVEN (2 stuks)      15,00
POLO'S SLEEPBOOT HAVEN      10,00
POLO'S/T-SHIRT SVITZER       4,95
PRESSE PAPIER (ROTUG)       2,95
REDDINGSBOEI WC/BAD       2,95
REDDINGSBOEI WC/BAD (2 stuks)       5,00
REDDINGSBOEI INCL.FLESSENOPENER       1,00
ROLMAAT SVITZER       0,95
SCHUDBAL ZEEMAN       2,25
SCHROEVENDRAAIER SET 35 JAAR NSM       2,75
SCHROEVENDRAAIER SET 35 JAAR NSM (2 stuks)       5,00
SLEEPBOOT IN FLES      19,95
SLEUTELHANGER MET LED VERLICHTING       2,45
SLEUTELHANGER MET LED VERLICHTING (2 Stuks)       4,00
SLEUTELHANGER SVITZER       0,95
SLEUTELHANGER VUURTOREN       1,50
STOKANKER       7,95
STUURWIEL MET KLOK      12,95
TASJE NSM       0,95
VUURTOREN 15 CM HOOG       4,65
VUURTOREN 15 CM HOOG (6 stuks)      25,00
VUURTOREN 20 CM HOOG       5,50
VUURTOREN AMELAND 25 CM.       8,45
VUURTOREN KATWIJK 11 CM.       7,95
VUURTOREN OUDDORP 25 CM.       8,45
VUURTOREN TERSCHELLING 25 CM.       8,45
VUURTOREN WESTKAPELLE 25 CM.       8,45
VUURTORENS NEDERLAND       1,95
VUURTORENTJE MINIATUUR       1,65
WIJNGLAS HUDSON       3,50
WIJNGLAS HUDSON (3 Stuks)      10,00
ZEEMANSPOPJE       2,25
ZEEMANSPOP ZITTEND       1,25
ZEESLEPER AMSTERDAM      13,95
   
DVD  
   
MAYDAY TUGS OF WAR EUROPE DVD      24,95
HAVENKOOR DE SLEEPTROS DVD       9,95
SHANTYKOOR DIE MAEZE SANGHERS       8,95
SVITZER DVD       1,50
   
KOPERWERK  
   
ASBAK (KLEIN) CHROOM MET DEKSEL       7,70
BOOTSMANFLUITJE IN KISTJE      10,00
BOOTSMANFLUITJE KLEIN       5,95
BRIEFOPENER MET STUURWIEL       4,95
FLESOPENER MET STUURWIEL       4,95
KAARSENSTANDAARD 15 CM.      18,50
KAARSENSTANDAARD SCHROEF       9,95
MISTHOORN 23 CM.      12,50
MISTHOORN 30 CM.      17,50
PATRIJSPOORT SPIEGEL      17,50
PUNTENSLIJPER       2,95
SCHEEPSBEL KLEIN       6,50
SCHEEPSBEL 10 CM.      18,50
SLEUTELHAAK ANKER       1,95
SLEUTELHAAK STUURWIEL       2,45
SLEUTELHAAK ZEILBOOT       2,25
SLEUTELHANGER diverse vormen       3,50
SLEUTELREK 3 ANKER       7,50
SLEUTELREK ANKER/STUUR/BOOT       7,50
SLEUTELREK 3 STUURWIELEN       7,50
SLEUTELREK STUURWIEL       3,75
SLEUTELREK ZEILBOOT       7,75
STUURWIEL MET KOMPAS      17,50
TAFELBEL 16 CM.      10,00
TELEGRAAF      17,50
TELEGRAAF OP HOUT      29,95
TELESCOOP IN KISTJE       8,50
   
OVERIGE POSTERS  
   
DRENTE Aquarel       5,00
HECTOR / ORANJE litho       5,00
SCHILDERIJ HANS BREEMAN      55,00
ROODE ZEE 1 litho       5,00
WILLEM BARENDSZ Aquarel       5,00
   
POSTKAARTEN  
   
FOTO'S op draaistandaard       1,00
FOTO'S       0,15
MARITIEME WENSKAART       1,50
MARITIEME WENSKAARTEN (10 Stuks)      13,00

 

 

TIJDSCHRIFTEN (prijzen op aanvraag):

Wisselend aanbod van diverse jaargangen van:
- DE SLEEPTROS
- TUG (Smit)
- DE BLAUWE WIMPEL